Ce vinuri se potrivesc cu pizza

Ce vinuri se potrivesc cu pizza

Vin Și Pizza: Combinația Perfectă

Pizza este în mod tradițional asociată cu băuturi cum ar fi Berea. This pereche ar fi totuși de evitat, drojdiilor berii și a aluatului pizza, care impreună nu dăunează stomacului. Vinul, pe de altă parte, se adaptează perfect la paste sau aluat dospit și favorizează digestibilitatea. În plus, umpluturile multiple de pizza oferă idei interesante pentru o asociere surprinzătoare cu vinul. Astfel considerând faptul că pizza este unul dintre cele mai faimoase preparate italiene din lume, ce poate fi mai bun decât un vin italian?

Din acest motiv, ENOLICA vă oferă o listă de vinuri special selectate pentru o combinație cât mai bună cu pizza ta preferată. Mai jos veți găsi lista principalelor tipuri de pizza cu vinurile potrivite.

  • Pizza Margherita - Pizza Pepperoni - Pizza cu ceapă - Pizza Marinara - Pizza Primavera

Dioxidul de carbon contracarează perfect grăsimea mozzarellei, în timp ce aromele delicate ale vinului intalneste aromele de pizza.

Recomandăm: Prosecco Piera1899Millesimato Piera1899 - Millesimato Rosè Piera1899Il Mille La TunellaGrovis Alturis - Pink Wine AlturisRibolla gialla Piera1899

  • Pizza cu legume la gratar - Pizza cu anghinare - Pizza cu rucola - Pizza cu spanac - Pizza cu Ciuperci - Pizza cu sparanghel - Pizza cu ton si ceapa

Dacă adăugam legume, dovlecel, vinete și ardei pe lîngă mozzarella, deschidem o Ribolla Gialla sau un Friulano. Amândouă știu că se adapteze la ingredientele de bază. Friulano este deosebit de special cu pizza de ton și ceapă, Iar ca alternativă Sauvignon cu note de flori și fructe galbene știe să contrasteze cu aroma puternică a acestei pizza.

Recomandam: Grovis Alturis - Il Mille La TunellaFriulano AlturisTraminer Aromatico Piera1899 , Sauvignon Alturis - Millesimato Piera1899 - Millesimato Rosè Piera1899 - Ribolla gialla Piera1899

  • Pizza Barbeque - Pizza cu piept de pui si ciuperci - Pizza cu piept de pui si ardei - Pizza cu sunca - Pizza cu Wurstel - Pizza cu salam - Pizza Prosciutto și ciuperci - Pizza cu cârnați și parmezan

Dacă este șuncă sau diverse mezeluri pentru ca umplutură pentru pizza, combinăm un refosco dal penduncolo roșu, un cabernet sauvignon sau un pinot noir; vinuri moi și parfumate dar cu aciditatea potrivită pentru a face față grăsimii. Pentru iubitorii de vin alb se potrivește perfect cu vinuri spumante care contrastează grăsimea mezelurilor.

Recomandăm: Refosco dal PR AlturisCabernet Sauvignon AlturisPinot nero AlturisIl Mille La TunellaGrovis AlturisProsecco Piera1899 - Millesimato Piera1899 - Millesimato Rosè Piera1899 - Ribolla gialla Piera1899

  • Pizza Capricciosa - Pizza 4 stagioni

Amestecul de ciuperci sau anghinare și șuncă fiartă se poate bucura de aromele unui vin roșu nu foarte tannic. Pentru iubitorii de vin alb se potrivește perfect cu vinuri spumante care contrastează grăsimea ingredientelor.

Recomandăm: Cabernet Sauvignon Alturis - Il Mille La TunellaGrovis AlturisProsecco Piera1899 Pink Wine Alturis - Millesimato Piera1899 - Millesimato Rosè Piera1899 - Ribolla gialla Piera1899

  • Pizza 4 formagi - Pizza cu prosciuto

Pe lângă Cabernet sauvignon, pinot noir este un aliat pentru pizza 4 forme, compatibile perfect cu aroma produselor lactate, atâta timp cât nu prevalează unul asupra celuilalt. Pentru iubitorii de spumante recomandăm un prosecco leger și proaspăt .

Recomandăm: Cabernet Sauvignon AlturisPinot nero AlturisIl Mille La TunellaGrovis AlturisProsecco Piera1899 Pink Wine Alturis - Millesimato Piera1899 - Millesimato Rosè Piera1899 - Ribolla gialla Piera1899

  • Pizza cu vinete

Pizza cu vinete si rosii cherry proaspete reusesc sa se armonizeze bine cu un Chardonnay, dar combinatia cu Friulano nu este de neglijat. Pentru iubitorii de spumante recomandăm un prosecco proaspăt sau ribolla gialla.

Recomandăm: Chardonnay AlturisFriulano Alturis - Il Mille La TunellaGrovis AlturisProsecco Piera1899Pink Wine Alturis - Millesimato Piera1899 - Millesimato Rosè Piera1899 - Ribolla gialla Piera1899

Înapoi la blog